Mediation Nijmegen

Wanneer een conflict zo hoog is opgelopen dat partijen niet meer zelfstandig tot een oplossing van het conflict kunnen komen, is het aan de mediator te proberen beide partijen weer te laten communiceren over het geschil. De partijen kiezen er bewust voor om het geschil niet uit handen te geven.

Methode mediation

In een beperkt aantal sessies wordt er stapsgewijs gewerkt naar een aanvaardbare oplossing. De gemaakte afspraken worden in een (vaststellings)overeenkomst opgenomen, en door partijen ondertekend.

Vrijwilligheid bij mediation

Tijdens de mediation staat vrijwilligheid en geheimhouding centraal, wat een ongedwongen en vertrouwelijke sfeer aan de mediation geeft. Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten wel bereid zijn om samen aan een oplossing te werken.

Kosten van de mediator

De kosten van de mediation worden bepaald volgens een redelijk uurtarief, partijen komen dan ook niet voor verrassingen te staan. De voorwaarden van de mediation zijn, overeenkomstig zoals het mediation reglement van het NMI (Nederlands Mediation Instituut).

Kennismakingsgesprek met mediator in Nijmegen?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bel (024) 388 66 80 of vul het contactformulier in.

afspraak maken
  • Nieuws

  • Instaptegel in de stadsregio Arnhem en Nijmegen voor minder letselschade

    Instaptegel in de stadsregio Arnhem en Nijmegen voor minder letselschade

    19 maart 2013

    Lees meer

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook