Nijmegen | Letselschade na een ongeval...en nu?

Het is goed te beseffen onze letselschadespecialisten en letselschade advocaten voor u vanuit Nijmegen werken. Onze advocaten en letselschadespecialisten in Nijmegen staan u vrijwel altijd kosteloos bij. U heeft wettelijk recht heeft op “gratis” deskundige rechtshulp. Bij letselschade adviseren wij u dan ook altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende beoordeling. Ook kunt u gebruik maken van ons advocaten inloopspreekuur in Nijmegen.

afspraak maken


Een ongeval zit in een klein hoekje

Bij letselschade wordt meestal gedacht aan verkeersongevallen. Maar letselschade kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, een medische fout, ongezonde werkomstandigheden, een gebrekkig product en een hondenbeet.
 
Natuurlijk zal eerst aansprakelijkheid moeten blijken. Daarna moet worden aangetoond dat het letsel voortkomt uit het ongeval, wat het letsel is en tot welke beperkingen en schade dat leidt. Een ingewikkeld proces!

Geen rechtsbijstandverzekering?

Ook als u géén rechtsbijstandsverzekering heeft gesloten kunnen wij u vaak kosteloos bijstaan. Bent u wél verzekerd, ook dan kunnen wij u met behoud van dekking helpen.

Kosten advocaat of letselschadespecialist?

In de wet staat dat de aansprakelijke verzekeraar de kosten van een letselschadespecialist moet vergoeden. U heeft recht op deskundige bijstand! Wij raden u ten zeerste aan hiervan gebruik te maken, dit kost u immers meestal niets.

Welke schade wordt vergoed?

Alle schade die door het ongeval is veroorzaakt, zal door de aansprakelijke partij moeten worden vergoed. Onderscheid maken we tussen smartengeld en materiele schade.

Het smartengeld is een vergoeding voor pijn, littekens en gederfde levensvreugde. De hoogte is afhankelijk van het letsel en de beperkingen, uw leeftijd, uw beroep en overige relevante omstandigheden.
 
Onder materiële schade kunt u verstaan:
 
• medische kosten (niet of gedeeltelijk vergoed door uw eigen
ziektekostenverzekeraar)
• kosten voor (extra) huishoudelijke hulp
• verlies verdienvermogen (inkomensschade)  en pensioenschade
• reiskosten (bijvoorbeeld naar huisarts en/of medisch specialist)
• verlies zelfwerkzaamheid (bijvoorbeeld klussen in en om uw woning)

Het is goed te beseffen dat u vrijwel altijd wettelijk recht heeft op “gratis” deskundige rechtshulp! Bij letselschade adviseren wij u dan ook altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende beoordeling!

afspraak maken

  • Nieuws

  • Instaptegel in de stadsregio Arnhem en Nijmegen voor minder letselschade

    Instaptegel in de stadsregio Arnhem en Nijmegen voor minder letselschade

    19 maart 2013

    Lees meer

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook