Een advocaat wordt vaak pas ingeschakeld als er een juridisch probleem is of dreigt. Een advocaat is dan iemand die u helpt, adviseert, onderhandelt en namens u procedeert.

Maar een advocaat inschakelen juist om problemen te voorkomen, is minstens zo belangrijk. U wilt bijvoorbeeld personeel aannemen of een nieuw product op de markt brengen. Het is dan goed om vooraf te overleggen over de mogelijkheden.

Beroepsregels van Advocaten Nijmegen

Alle advocaten in Nederland zijn lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en moeten zich aan de beroepsregels houden. Een advocaat behartigt het belang van zijn client en is dus partijdig. De advocaat staat aan uw zijde. Ook moet een advocaat er voor waken dat hij onafhankelijk blijft. Wat u en advocaat vertelt is bovendien vertrouwelijk, de advocaat heeft geheimhoudingsplicht.

Verder doet hij alles om voldoende deskundig en integer te kunnen optreden.

Is een advocaat verplicht?

Voor het voeren van een gerechtelijk procedure bij de kantonrechter in Nijmegen is een advocaat niet altijd verplicht. Bedenk wel dat een procedure bij de rechter aan regels is gebonden. Een advocaat kent de regels die in de rechtzaal gelden. Maar ook heeft de advocaat kennis over het juridisch geschil. In veel juridische geschilen adviseren wij om altijd een advocaat te raadplegen! Neemt u daarom vrijblijvend contact op!

    Uw naam (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Onderwerp

    Je bericht