Advocaat verzekeringsrecht Nijmegen: Met het sluiten van een verzekering wilt u risico’s afdekken die u zelf niet wilt of kunt dragen. Dit geeft rust en zekerheid. Maar wat als verzekeraar de beoogde dekking niet verleent?

Om een passende verzekering te sluiten moet u goed weten welk risico u loopt. Als wet- en regelgeving verandert, kan dat u raken. Ook ontwikkelingen binnen uw onderneming of de markt waarin u opereert, zorgen soms voor verschuivingen die een andere dekking verlangen.
Wat wij ook regelmatig zien is, dat een verzekering meer verhaal biedt dat aanvankelijk werd gedacht. Een meevaller dus! Alle reden om u te laten adviseren door de verzekeringsrecht advocaten van HIJINK!

Niet verzekerd?

Helaas komt het regelmatig voor dat een schadegebeurtenis achteraf niet of onvolledig verzekerd blijkt te zijn of er een leemte in de dekking bestaat. Het gevolg is dat verzekeraar niet of gedeeltelijk uitkeert. Vaak is dit een groot probleem. Het meest voorkomend zijn:

 • de schade wordt niet gedekt op de polis
 • verzekeraar stelt onvolledig of onjuist te zijn ingelicht
 • verzekeraar beroept zich op een uitsluiting
 • risicoverandering (verhuur, andere bestemming)
 • vormen van eigen schuld/opzet

Wel verzekerd, maar..?

Maar ook als u wel bent verzekerd, kan het zijn dat verzekeraar om haar bewegende redenen geen dekking verleent. De meest voorkomende geschillen gaan over:

 • aansprakelijkheid (ongevallen, beroepsaansprakelijkheid, contractueel)
 • het begroten van de schade (bedrijfsschade, vertragingsschade, waarde)
 • de mate van arbeidsongeschiktheid en uitkeringen

Advies over verzekering en aansprakelijkheid in Nijmegen

HIJINK Advocaten begeleidt en adviseert u over verzekering, schade en aansprakelijkheid. Het kan bijvoorbeeld gaan over schadevergoeding, beoordelen van voorwaarden, oorzakelijk verband, omvang van de schade en het opstellen contracten.

Heeft u een vraag? Bel vrijblijvend voor advies (024) 388 66 80 of maak een afspraak.

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mailadres

  Onderwerp

  Je bericht